Η Τήνος, ένα νησί των Κυκλάδων, είναι ξακουστό σε όλον τον κόσμο για την Ιερή εικόνα της Παναγίας, τα γραφικά χωριά και την καλλιτεχνική φύση των κατοίκων της. Παρόλα αυτά, το νησί, κρύβει και άλλους πολλούς μυστικούς θησαυρούς, όπως υπέροχες παραλίες και ανεξερεύνητα σπήλαια.

Ο ιερός ναός της Παναγίας της Τήνου

Το νησί θεωρείται η πρωτεύουσα του θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πιστοί από όλον τον κόσμο επισκέπτονται το νησί για να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα της Μεγαλόχαρης, η οποία έχει συνδεθεί με συγκλονιστικές αναφορές για πολυάριθμα θαύματα ήδη από το 1823. Η εικόνα φιλοξενείται στο ναό της Παναγίας της Τήνου, σε ένα μοναστηριακό συγκρότημα, που σύμφωνα με τις ανασκαφές είναι στην ίδια τοποθεσία με τον αρχαίο ναό του θεού Διονύσου. Η εκκλησιά είναι ένα μεγαλειώδες έργο χάρη στην χριστιανική τέχνη και αρχιτεκτονική, τα λαμπερά μάρμαρα της Τήνου, τους επιβλητικούς πολυελαίους και το χρυσό και ασήμι που έχουν προσφέρει χριστιανοί.

Προσκυνητές από όλον τον κόσμο καταφτάνουν στην εκκλησία την ημέρα του εορτασμού της Παναγίας, στις 15 Αυγούστου, και συμμετέχουν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα. Έπειτα, ακολουθεί η λιτάνευση στους δρόμους της πόλης και όλοι οι επισκέπτες και κάτοικοι συγκινούνται από την πίστη των χριστιανών.

Τα χωριά της Τήνου

Το πλήθος των ιδιαίτερων χωριών της Τήνου οδηγεί τον επισκέπτη να περιηγηθεί σε όλο το νησί και να θαυμάσει την υπέροχη αρχιτεκτονική τους. Από τα πιο ξεχωριστά χωριά είναι η Καρδιανή, σε ένα φυσικό, πράσινο τοπίο με πολλά τρεχούμενα νερά και αποτελεί ένα μοναδικά γραφικό χωριό με ξεχωριστή αρχιτεκτονική χάρη στην καλλιτεχνική φύση των Καρδιανιωτών. Δίπλα σε υπέροχες παραλίες ο επισκέπτης θα θαυμάσει όχι μόνο τη φύση αλλά και μαρμάρινες βρύσες, το σιντριβάνι, τα υπέρθυρα και τους μαρμάρινους φεγγίτες, ενώ οι ταβέρνες προσφέρουν παραδοσιακούς μεζέδες του νησιού, όπως τα σύγλινα και οι λούζες.

Στα 20 χλμ από την πόλη είναι το χωριό Υστέρνια, που κατοικείται από τεχνίτες μαρμαράδες και εκεί βρίσκεται το Μουσείο Υστερνιωτών Καλλιτεχνών που φέρνει το κοινό κοντά στην καλλιτεχνική φύση του νησιού. Ένα από τα γραφικότερα χωριά είναι ο Βώλαξ, που βρίσκεται μέσα σε σφαιρικούς γρανιτένιους ογκόλιθους ηφαιστειογενούς προέλευσης, για αυτό το επισκέπτονται και πολλοί αναρριχητές. Μάλιστα, σύμφωνα με το National Geographic, ο Βώλαξ είναι ένα από τα πιο «εντυπωσιακά και παράδοξα» χωριά στον κόσμο.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ

Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα «Παράθυρο στο Αιγαίο 1»

Το Παράθυρο στο Αιγαίο 1 βρίσκεται μέσα σε καταπράσινους κήπους, στην πόλη της Τήνου, σε απόσταση 100μ. από την παραλία Καλάμια και 500μ. από το κέντρο του νησιού.

Προσφέρει καταλύματα με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων, δωρεάν Wi-Fi και θέα στο Αιγαίο Πέλαγος.

Τα στούντιο και τα διαμερίσματα διαθέτουν μπαλκόνι, πλακόστρωτο δάπεδο και χτιστά ή σκούρα ξύλινα κρεβάτια. Κάθε μονάδα περιλαμβάνει μικρή κουζίνα με ψυγείο και εστίες μαγειρέματος, καθώς και ιδιωτικό μπάνιο με στεγνωτήρα μαλλιών. Παρέχεται κλιματισμός.

Η παραλία του Σταυρού, τα εστιατόρια και τα μπαρ απέχουν 500μ. από το Παράθυρο στο Αιγαίο 1.

Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα «Παράθυρο στο Αιγαίο 1»
Διεύθυνση: Λιντάρια 2, περιοχή Καλάμια – Τήνος
Τηλέφωνο: 22830-22063
Ιστοσελίδα: www.parathirostoaigaio.gr
ΜΗΤΕ: 1144Κ122Κ0494701

Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα «Παράθυρο στο Αιγαίο 2»

Το Παράθυρο στο Αιγαίο 2 βρίσκεται ταυτόχρονα μέσα στην πόλη και έξω από αυτή, σε απόσταση 200μ. από την παραλία «Σταυρός» και 1000μ. περίπου από το κέντρο του νησιού.

Προσφέρει παραδοσιακά καταλύματα πλήρως εξοπλισμένα με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος.

Τα στούντιο και τα διαμερίσματα διαθέτουν μπαλκόνι, πλακόστρωτο δάπεδο, χτιστά κρεβάτια, ηρεμία, απόλαυση. Κάθε μονάδα περιλαμβάνει κουζίνα με ψυγείο και εστίες μαγειρέματος, καθώς και ιδιωτικό παραδοσιακό μπάνιο με στεγνωτήρα μαλλιών. Παρέχεται κλιματισμός.

Τα εστιατόρια και τα μπαρ απέχουν 500μ. από το Παράθυρο στο Αιγαίο 2.

Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα «Παράθυρο στο Αιγαίο 2»
Διεύθυνση: Περιοχή «Σταυρός» – Τήνος
Τηλέφωνο: 22830-22063
Ιστοσελίδα: www.parathirostoaigaio.gr
ΜΗΤΕ: 1144Κ123Κ0760600

*Ευχαριστούμε το δήμο Τήνου και το VisitGreece για την πολύτιμη βοήθεια και τις ιστοσελίδες tinos.gr και visitgreece.gr για την παραχώρηση υλικού.

Τήνος: Χριστιανική πίστη, τέχνη και γραφικά τοπία, όλα σε ένα νησί! | iloveyougreece.gr

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.