Τα Τρίκαλα είναι πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, είναι μια όμορφη πόλη χτισμένη στη θέση της αρχαίας Τρίκκης και πατρίδα του ξακουστού γιατρού της αρχαιότητας Ασκληπιού.

Η πόλη των Τρικάλων χρωστά σε μεγάλο βαθμό την ομορφιά της στο γραφικό ποταμό Ληθαίο αλλά και στα πολλά ιστορικά της μνημεία, τις ευρύχωρες πλατείες, τα πάρκα και τους πεζόδρομούς της.

Ξεκινήστε την βόλτα σας στην πόλη από την παλιά αρχοντογειτονιά των Τρικάλων, την διατηρητέα παραδοσιακή συνοικία Βαρούσι και δείτε τα ξεχωριστά της σπίτια, βαμμένα με διάφορα χρώματα, στέκουν αδιάψευστοι μάρτυρες της οικονομικής ακμής της πόλης μεταξύ του 18ου και 19ου αιώνα.

Κάντε κλικ εδώ για να αναζητήσετε ξενοδοχεία στην περιοχή

Τα στενά πλακόστρωτα στενάκια προσδίδουν γραφικότητα στη συνοικία. Εδώ θα συναντήσετε τις περισσότερες και τις παλαιότερες εκκλησίες των Τρικάλων.

Κάντε μια ρομαντική βόλτα με τα πόδια ή με ποδήλατο στις όχθες του Ληθαίου, ο οποίος είναι παραπόταμος του Πηνειού. Δέκα γέφυρες συνδέουν τις δύο όχθες. Η κεντρική είναι μεταλλική και κατασκευάστηκε από Γάλλους το 1886.

Στα βόρεια της πόλης πάνω σε λόφο, δεσπόζει ο επιβλητικός όγκος του φρουρίου του Ιουστινιανού, όπου σήμερα λειτουργεί χώρος αναψυχής. Στην ανατολική του πλευρά, βρίσκεται το Ρολόι, έμβλημα της πόλης, που κτίστηκε αρχικά τον 17ο αιώνα, κι έχει υποστεί διαδοχικές καταστροφές και ανακατασκευές.

Δείτε ακόμα τα ερείπια του «Ασκληπιείου της Τρίκκης», όπου έχουν σωθεί σημαντικά ψηφιδωτά, την Αρχαιολογική Συλλογή της πόλης σε κτίριο κάτω από το φρούριο και το Κουρσούμ Τζαμί του 16ου αιώνα, στην είσοδο της πόλης από την Καρδίτσα, το άλσος του Προφήτη Ηλία, το οποίο φιλοξενεί και ζωολογικό κήπο, τον κεντρικό πεζόδρομο της οδού Ασκληπιού, με τα εμπορικά καταστήματα και τις διαδοχικές πολυσύχναστες καφετέριες.

Χρησιμοποιήστε την πόλη των Τρικάλων ως έδρα για τις εξορμήσεις σας στον ελατοσκέπαστο ορεινό όγκο της Πίνδου με τα δεκάδες παραδοσιακά χωριά.

Κάντε κλικ εδώ για να αναζητήσετε ξενοδοχεία στην περιοχή

*Ευχαριστούμε το VisitGreece και τις ιστοσελίδες visitgreece.gr για την παραχώρηση υλικού.

ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ στα Τρίκαλα | iloveyougreece.gr

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.