Οι Πρέσπες είναι δύο λίμνες που βρίσκονται στη δυτική Μακεδονία. Η Μεγάλη Πρέσπα χωρίζεται ανάμεσα στην Ελλάδα, τα Σκόπια και την Αλβανία και η Μικρή Πρέσπα βρίσκεται κυρίως στη Ελλάδα, ενώ ένα μικρό τμήμα στα δυτικά της, ανήκει στην γείτονα χώρα Αλβανία.

Επιβλητικά βουνά δεσπόζουν γύρω από τις λίμνες, ενώ σπάνια είδη πουλιών και άλλων ζώων, βρίσκουν καταφύγιο στις Πρέσπες.

Ο Εθνικός Δρυμός των Πρεσπών, τμήμα του οποίου προστατεύεται από την Συνθήκη Ραμσάρ, ως υδροβιότοπος, περιέχει και δασικές εκτάσεις και αποτελεί τον μεγαλύτερο σε έκταση Εθνικό Δρυμό, από τους δέκα κηρυγμένους στην ευρύτερη περιοχή του ελλαδικού χώρου.

Ιδρύθηκε το 1974 και βρίσκεται 45 χιλιόμετρα από την πόλη της Φλώρινας και σε απόσταση 36 χιλιομέτρων από την Καστοριά.

Οι Πρέσπες αποτελούν φανταστικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ

Εστιατόριο «Τέρψη»

Το εστιατόριο «Τέρψη» προσφέρει μοναδικές γεύσεις που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς πελάτες του. Εδώ η παραδοσιακή αλλά και η σύγχρονη ελληνική και διεθνή κουζίνα συναντούν μυστικές γεύσεις από την αρχαία Ελλάδα, και όλες μαζί αποτελούν το χρυσό τρίπτυχο της υγιεινής διατροφής.

Το υπέροχο φαγητό, πάντα με τα αγνότερα υλικά και την ζεστή ατμόσφαιρα, δημιουργούν τις ιδανικές προδιαγραφές για να περάσετε υπέροχα.

Εστιατόριο: «Τέρψη»
Διεύθυνση: 5ο χιλ. Φλώρινας – Κ.Κλεινών (ΚΛΑΔΟΡΑΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ)
Τηλέφωνο: 23850-94040
Facebook: https://www.facebook.com/kostas.mangos (Εστιατόριο Τέρψη)

Ξενοδοχείο «Prespa Resort & Spa»

Στο κέντρο του λεκανοπεδίου των Πρεσπών, το Prespa Resort & Spa, ένα κτίριο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με 10 δίκλινα δωμάτια με τζάκι, υποδέχεται τους επισκέπτες του, σε μία όαση όπου κυριαρχεί το πράσινο και η απέραντη θέα στις ομώνυμες λίμνες.

Το ξενοδοχείο διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο κέντρο ευεξίας, γυμναστήριο και υπαίθρια πισίνα, προσφέροντας αμέτρητες στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης στους επισκέπτες του.

Η ομορφιά του τόπου σε συνδυασμό με την παράδοση και τις ανέσεις κάνουν την φιλοξενία να είναι μοναδική.

Ξενοδοχείο «Prespa Resort & Spa»
Διεύθυνση: Πλατύ Πρεσπών
Τηλέφωνο: 23850-51400
Ιστοσελίδα: www.presparesort.gr

Ξενοδοχείο «Villa PLATY thea»

Στο κέντρο του λεκανοπεδίου των Πρεσπών, το Villa PLATY thea, με θέα τις μαγευτικές λίμνες και τους καταπράσινους κήπους του , διαθέτει 6 πλήρως εξοπλισμένα και ευρύχωρα διαμερίσματα, ιδανικά για να φιλοξενούν οικογένειες.

Το ξενοδοχείο διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο κέντρο ευεξίας, γυμναστήριο και υπαίθρια πισίνα, προσφέροντας αμέτρητες στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης στους επισκέπτες του.

Η φιλοξενία σε συνδυασμό με τις ανέσεις δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τις πιο όμορφες και ξεκούραστες διακοπές σας.

Ξενοδοχείο «Villa PLATY thea»
Διεύθυνση: Πλατύ Πρεσπών
Τηλέφωνο: 23850-51400
Ιστοσελίδα: www.villaplatythea.gr


*Ευχαριστούμε το δήμο Πρεσπών και την ιστοσελίδα του prespes.gr, για την παραχώρηση υλικού.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply