Αμφιθεατρικά χτισμένη πάνω σε δυο αντικριστούς λόφους, πάνω από το φαράγγι του Λούσιου ποταμού, η ιστορική Δημητσάνα είναι ολόκληρη ένα ζωντανό μουσείο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

Ο διατηρητέος οικισμός της υποδέχεται τους ταξιδιώτες σε ένα γοητευτικό ταξίδι στο χρόνο με τα πέτρινα σοκάκια, σπίτια και αρχοντικά, εκκλησιές και όμορφες γειτονιές να αποκαλύπτονται σε κάθε γωνιά.

Περπατήστε ανάμεσα στα πετρόκτιστα κτήρια, στα φιδωτά δρομάκια του οικισμού και ανακαλύψτε τα όμορφα γεφύρια και τις νερορτιβές της Δημητσάνας.

Η ίδια αποτελεί και ένα μουσείο ιστορίας με τα παλαιά μοναστήρια της, τα βυζαντινά και εκκλησιαστικά ιερά κειμήλια, την βιβλιοθήκη της με τα σπάνια έγγραφα και κώδικες, τους μπαρουτόμυλους και τις αρχαιολογικές και λαογραφικές συλλογές της.

Παραδοσιακές ταβέρνες με τοπικά πιάτα και όμορφα καφέ με τζάκια υπάρχουν διάσπαρτα στο χωριό.

Περάστε και από το υπαίθριο μουσείο Υδροκίνησης που δημιουργήθηκε στη Δημητράνα για την ανάδειξη των παραδοσιακών υδροκίνητων εγκαταστάσεων που παλιότερα ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένες στην περιοχή.

Μια όμορφη εκδρομή περίπου μιας ώρας από τη Δημητσάνα, για να γνωρίσετε το δάσος του Μαινάλου, είναι αυτή: Δημητσάνα – Στεμνίτσα – Δάσος Μαινάλου – Ελάτη – Βυτίνα – Καρκαλού – Δημητσάνα.

Το φυσικό κάλλος του τόπου δεν είναι τυχαίο ότι είχε εμπνεύσει τον μύθο του ιερού λουτρού του Δία στον ποταμό που εξ αυτού ονομάστηκε Λούσιος (εκεί που λουζόταν ο Δίας).

Η θέα της κοιλάδας που ρέει ο Λούσιος από το ύψωμα της Δημητσάνας, ως την Μεγαλόπολη και στο βάθος τον όγκο του Ταΰγετου, μένει εμπειρία χαραγμένη στην μνήμη.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ

Ξενώνας «Λούσιος»

Ο ξενώνας «Λούσιος» βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία στο γραφικό χωριό Δημητσάνα και διαθέτει μπαρ και κομψά, μοναδικά διακοσμημένα δωμάτια με καμπίνα ντους με υδρομασάζ.

Η πλατεία του χωριού όπου θα βρείτε καταστήματα και ταβέρνες είναι 20 μέτρα μακριά από τον ξενώνα.

Όλα τα δωμάτια στον ξενώνας «Λούσιος» έχουν ζεστά χρώματα, κρεβάτια από σκούρο ξύλο ή σίδερο και ρουστίκ λεπτομέρειες και διαθέτουν δορυφορική τηλεόραση επίπεδης οθόνης. Ορισμένα περιλαμβάνουν επίσης τζάκι.

Η περιοχή είναι ιδανική για ράφτινγκ και πεζοπορία.

Ξενώνας «Λούσιος»
Διεύθυνση: Δημητσάνα | Ορεινή Αρκαδία
Τηλέφωνο: 6942-408816
Ιστοσελίδα: www.loussios.gr
ΜΗΤΕ: 1246Κ133Κ0169400

*Ευχαριστούμε το VisitGreece και τις ιστοσελίδες newsbeast.gr και visitgreece.gr για την παραχώρηση υλικού.

Ορεινή Αρκαδία: Απόδραση στην ονειρεμένη Δημητσάνα | iloveyougreece.gr

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.