Στην καρδιά του αθηναϊκού κέντρου, σε μία από τις πλέον χαρακτηριστικές περιοχές της «παλιάς» Αθήνας, ένα γοητευτικό κράμα ρυθμών και πολιτισμών μοιάζει να «ασφυκτιά» στα πολύβουα στενά, τα οποία παραπέμπουν στην οθωμανική και εν μέρει βυζαντινή διάρθρωση της πόλης.

Ξεκινήστε τη βόλτα σας από την ομώνυμη ιστορική πλατεία, κλασσικό σημείο συνάντησης ντόπιων και επισκεπτών. Επισκεφθείτε μεταξύ άλλων το τζαμί Τζισταράκη, τη βιβλιοθήκη του Αδριανού, τη βυζαντινή εκκλησία της Παντάνασσας. Ενδιαφέρον παρουσιάζει, ακόμα, ο αναπαλαιωμένος νεοκλασικός σταθμός του μετρό, ένας από τους παλαιότερους του δικτύου (1895), όπου δίπλα στις αποβάθρες του έχει αποκαλυφθεί και εκτίθεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (300 τ.μ.) η εγκιβωτισμένη από την αρχαιότητα κοίτη του ποταμού Ηριδανού.

Οι αγορές στο Μοναστηράκι είναι μία εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε! Σήμα κατατεθέν τής περιοχής είναι το υπαίθριο παζάρι, που ξεκινά από την πλατεία Αβησσυνίας (Γιουσουρούμ) και απλώνεται στους γύρω κεντρικούς δρόμους (Αδριανού, Πανδρόσου, Ηφαίστου, Θησείου, Αγίου Φιλίππου, Άστιγγος και Ερμού). Εδώ πωλούνται σχεδόν τα πάντα: από αντίκες και συλλεκτικά αντικείμενα μέχρι μουσικά όργανα, είδη ρουχισμού και ό,τι βάλει ο νους σας. Εάν σκοπεύετε να κάνετε αγορές είναι προτιμότερο να πάτε νωρίς το πρωί. Εάν, όμως, επιθυμείτε απλώς να περπατήσετε και να περάσετε όμορφα την ώρα σας, ένα κυριακάτικο μεσημέρι είναι η καλύτερη ώρα. Συνδυάστε τον περίπατό σας με μια ουζοκατάνυξη σε ένα από τα πολλά μεζεδοπωλεία της περιοχής.

Δίπλα στο Μοναστηράκι, βρίσκεται η περιοχή του Ψυρρή, μια γραφική, νεοκλασική αθηναϊκή γειτονιά με έντονη νυχτερινή ζωή, που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πλέον δημοφιλή στέκια της πόλης.

Πηγή: visitgreece.gr




Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.