Μόλις 100 χλμ. μακριά από τη Θεσσαλονίκη, στην ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας, βρίσκεται η όμορφη πόλη της Αριδαίας.

Η εγγύτητά της στα φημισμένα ιαματικά Λουτρά Πόζαρ (μόλις 13 χλμ. από την πόλη) αλλά και στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν (μόλις 35 χλμ.) καθώς και στη λίμνη Βεγορίτιδα, καθιστούν την Αριδαία έναν μοναδικό τουριστικό προορισμό.

ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

Σε μια πανέμορφη τοποθεσία έκτασης 72 στρ. βρίσκονται τα Λουτρά Λουτρακίου. Πρόκειται για έναν τόπο με πλούσια βλάστηση, φυσική αρμονία και πολλές ξεχωριστές ομορφιές. Το ιδιαίτερο αυτό τοπίο συνδυάζει την αγριάδα και το μεγαλείο ενός φυσικού θαύματος: μια χαράδρα έχει δημιουργηθεί σε ένα μεγαλοπρεπές βουνό, και μέσα της ρέει ο θερμοπόταμος “Τόπλιτσας”, σχηματίζοντας μικρούς καταρράκτες και ρηχές κοίτες στις όχθες. Ο θερμοπόταμος δημιουργείται από πηγές που αναβλύζουν σε υψόμετρο 360-390 μέτρων και δημιουργούνται από το νερό της βροχής που εισχωρεί στο έδαφος, φτάνει σε μεγάλο βάθος, κι αφoύ θερμανθεί ανεβαίνει ψηλότερα εμπλουτισμένο με μέταλλα και άλλα ευεργητικά συστατικά.

Τα Λουτρά Λουτρακίου ή Λουτρά Πόζαρ, όπως είναι ευρέως γνωστά, αποτελούν έναν προορισμό που συνδυάζει αρμονικά δυο από τα βασικά στοιχεία της ελληνικής φύσης: λαξευμένη από το χρόνο γη και τρεχούμενο νερό που πηγάζει από έξι πηγές και φημίζεται για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Οι υπόλοιπες φυσικές ομορφιές της Αλμωπίας όπως το Σπήλαιο των Λουτρών Πόζαρ, το Μαύρο Δάσος, αλλά και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας αναδεικνύουν την Αλμωπία ως μια ιδανική αφετηρία για εξορμήσεις.

Στην περιοχή μπορείτε να βρείτε πολλά ξενοδοχεία και ξενώνες για μια άνετη διαμονή, πολλές ταβέρνες όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τις τοπικές γεύσεις αλλά και καφε-μπαρ.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ

Ξενοδοχείο «Ναϊάδες»

Δημιουργήσαμε ένα χώρο ξεκούρασης και αναψυχής συνδυάζοντας αρμονικά κλασσικές ιδέες με μοντέρνες πινελιές. Το τζάκι, το υδρομασάζ, το mini-bar και το μαγευτικό τοπίο πιστεύουμε ότι θα κάνουν την διαμονή σας στο ξενοδοχείο μας «Ναϊάδες» πιο ευχάριστη στα 10 πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια μας.

Ακόμα στο cafe-bar του ξενοδοχείο μας μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ η το ποτό σας μπροστά στο τζάκι σε εναν πολύ ωραίο χώρο.

Ξενοδοχείο «Ναϊάδες»
Διεύθυνση: Όρμα Αλμωπίας – Ν. Πέλλας
Τηλέφωνο: 23840-94134
Fax: 23840-94135
Ιστοσελίδα: www.naiades-hotel.gr
ΜΗΤΕ: 0935Κ013Α0619000

Συγκρότημα «Όαση»

Με παράθυρο την Μητέρα Φύση, ο Ξενώνας «Όαση» σας καλωσορίζει στην περιοχή της Αριδαίας. Η πρόσβαση στα Λουτρά-Πόζαρ είναι άμεση, ενώ η πόλη της Αριδαίας με τη δραστήρια νυχτερινή ζωή δεν απέχει παρά μόνο 5 λεπτά.

Ο ξενώνας «Όαση» θα σας εντυπωσιάσει με την ποικιλία & την πληρότητα των υπηρεσιών του. Δέκα δωμάτια πολυτελείας περιμένουν για να επιβεβαιώσουν το όνομά του ξενώνα στους τυχερούς επισκέπτες.

Συγκρότημα «Όαση»
Διεύθυνση:7ο χιλ. Αριδαίας – Λουτρών Πόζαρ
Τηλέφωνο: 23840-22471
Ιστοσελίδα: www.groupoasi.gr
ΜΗΤΕ: 0935Κ012Α0632000

«Τα Γλυκά της Ματούλας»

Το Παραδοσιακό Εργαστήριο Χειροποίητων Γλυκών Κουταλιού και Παραδοσιακών Προϊόντων μπορείτε να το βρείτε στα Λουτρά Πόζαρ σε έναν ζεστό χώρο γεμάτο… παράδοση και νοστιμιές καθώς και στην Πιπεριά Αλμωπίας!

Γευτείτε υπέροχες γεύσεις από γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, τουρσιά, σάλτσες, ζυμαρικά και κάθε λογής τοπικά παραδοσιακά προϊόντα φτιαγμένα με μεράκι και διαλεχτά υλικά.

«Τα Γλυκά της Ματούλας»
Διεύθυνση: 1. Λουτρά Πόζαρ – 2. Πιπεριά Αλμωπίας
Τηλέφωνο: 6982963939
Ιστοσελίδα: www.matoula.eu

*Ευχαριστούμε το δήμο Αλμωπίας και την ιστοσελίδα του dimosalmopias.gov.gr, για την παραχώρηση υλικού.

Λουτρά Πόζαρ: Ένα δώρο της φύσης | iloveyougreece.gr
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.