Όταν μιλούμε για την Καστοριά, συνειρμικά μας έρχονται στο νου τρεις κυρίως συμβολικοί δείκτες που χαρακτηρίζουν την ταυτότητά της: τα βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία της, η βιοτεχνία των γουναρικών και το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της λίμνης.

Η αρχοντική της ατμόσφαιρα δεν είναι τυχαία. Λόγω του γουνεμπορίου υπήρξε μία από τις πλουσιότερες πόλεις της Ελλάδας. Μια βόλτα στις παραδοσιακές γειτονιές Ντολτσό και Αποζάρι, με τα λιθόστρωτα δρομάκια, τα μεγαλοπρεπή αρχοντικά και τις ανθισμένες αυλές, είναι αρκετή για να μας πείσει!

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε ξενοδοχεία στην περιοχή

Σημείο κατατεθέν είναι φυσικά η λίμνη Ορεστιάδα που πλαισιώνει την πόλη. Απολαύστε τη μεγαλοπρεπή εικόνα της πόλης να καθρεφτίζεται στα κρυστάλλινα νερά της λίμνης, χαλαρώστε παρατηρώντας τα αμέτρητα υδρόβια και αρπακτικά πουλιά που βρήκαν καταφύγιο σε αυτό τον εκπληκτικό υγρότοπο ή απολαύστε τη λίμνη εν πλω επιβιβαζόμενοι στο δημοτικό καραβάκι «Ορεστιάς»!

«Σκαρφαλώστε» μέχρι την κορυφή του λόφου για να θαυμάσετε την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της Μητρόπολης, καθώς και μια μαγευτική θέα στην πόλη!

Επισκεφθείτε τη «Σπηλιά του Δράκου», ένα εντυπωσιακό σπήλαιο με επτά υπόγειες λίμνες στη βόρεια πλευρά της.

Ας μην παραλείψουμε, τέλος, να αναφερθούμε στην πλούσια πολιτιστική της ζωή: Στο Νεστόριο διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι το διάσημο πλέον River Party πλάι στον Αλιάκμονα, ενώ στις αρχές του Γενάρη στην Καστοριά αναβιώνουν τα «Ραγκουτσάρια », έθιμο που έχει τις ρίζες του στις διονυσιακές γιορτές!

Επισκεφθείτε την πανέμορφη Καστοριά, ένα καλά κρυμμένο μυστικό της Μακεδονίας που μπορεί εύκολα να ικανοποιήσει τον επισκέπτη σε όλα τα επίπεδα!

 

*Ευχαριστούμε το δήμο Καστοριάς και το VisitGreece για την πολύτιμη βοήθεια και τις ιστοσελίδες kastoriacity.gr και visitgreece.gr για την παραχώρηση υλικού.

iloveyougreece.gr

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.