Ελάχιστα χιλιόμετρα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και σε απόσταση περίπου 130 χλμ. από την συμπρωτεύουσα, βρίσκονται οι ιαματικές πηγές Αγκίστρου στο χωριό Άγκιστρο, στο πιο απομακρυσμένο σημείο του νομού Σερρών.

Οι ιαματικές πηγές Αγκίστρου προσφέρουν γαλήνη, ανακούφιση, χαλάρωση, αναζωογόνηση σε όσους δοκιμάζουν την υγρή θαλπωρή των 40,5 βαθμών Κελσίου. Λειτουργεί σε καθημερινή βάση, 24 ώρες το 24ωρο και ιδίως τα Σαββατοκύριακα επικρατεί το αδιαχώρητο. Κάθε μέρα, τα χαμάμ που βρίσκονται σε λειτουργία μπορούν να εξυπηρετήσουν έως και διακόσια ζευγάρια.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε ξενοδοχεία στην περιοχή

Στο Άγκιστρο πηγάζουν τα ιαματικά νερά του χωριού με το Bυζαντινό λουτρό που χρονολογείται από το 1100 μ.X. και τα καινούργια λουτρά που χτίστηκαν τα τελευταία χρόνια. Kαθένας από τους λουτήρες μπορεί να τον νοικιάσει κανείς για μισή ώρα με την παρέα του και μόνο για λίγες στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς για μία εμπειρία που μένει αξέχαστη. Eπίσης τα νερά ενδείκνυνται για τη θεραπεία αρθροπάθειας, δερματοπάθειας, ισχυαλγίας, οσφυαλγίας, δερματικών παθήσεων, μετατραυματικών φλεγμονών, χολολιθίασης κ.α.

Επειδή όμως η θερμοκρασία του νερού είναι 41° Kελσίου αντενδείκνυται για όσους πάσχουν από φλεβίτιδα, κιρσούς, καρδιακά νοσήματα και άτομα με ασταθή πίεση.

Το χαμάμ αποτελεί μία εναλλακτική πρόταση διασκέδασης, που μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας.

Φίλοι, παρέες, ζευγάρια, αλλά και οικογένειες συνδυάζουν εδώ τον καφέ, την εκδρομή, το φαγητό, μα και μια πιθανή νυχτερινή απόδραση… με ένα χαμάμ.


*Ευχαριστούμε το www.agistro.com για την παραχώρηση υλικού. Φωτογραφίες κ. Ιωαννίδης Κωστής.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.