Η Αράχωβα είναι ένας από τους πιο δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο από κάθε γωνία της Ελλάδας αλλά και του κόσμου.

Σκαρφαλωμένη στη ράχη του Παρνασσού λουσμένη στο φως μισοκρυμμένη στα σύννεφα ή με τα φώτα της να λαμπιρίζουν τη νύχτα, η Αράχωβα ή Ράχωβα στέκει αγέρωχη στο πέρασμα του χρόνου.

Χωριάτικα πέτρινα σπίτια, γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια, αξεπέραστη φυσική ομορφιά, παράδοση, έντονη νυχτερινή ζωή, τοπικές λιχουδιές… υποδέχονται τους επισκέπτες της.

Κοσμικοί, λάτρεις των χειμερινών σπορ και της φύσης, αλλά και όσοι θέλουν απλώς να ζήσουν το «μύθο» της, δίνουν κάθε χρόνο το ραντεβού τους στην Αράχωβα.

Παρά όμως την αλματώδη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, η Αράχωβα αντιστέκεται σθεναρά στην εξέλιξη και τον χρόνο, κρατώντας ζωντανές τις παραδόσεις και τις πατρογονικές της αξίες. Φιλόπονοι και εργατικοί, οι Αραχωβίτες, συνεχίζουν να καλλιεργούν τον τόπο τους και να προμηθεύουν τις φιλόξενες ταβέρνες της περιοχής με άριστης ποιότητας αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.

Αφού τελειώσετε με τους πρωινούς σας περιπάτους ή την επέλασή σας στις χιονοδρομικές πίστες είναι η κατάλληλη στιγμή και για μια γευστική περιήγηση στην τοπική γαστρονομία. Η ώρα του φαγητού στην Αράχωβα, δίπλα στο αναμμένο τζάκι και με θέα το χιονισμένο Παρνασσό, είναι σίγουρα μια εμπειρία που θα σας αφήσει την καλύτερη γεύση…

ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ

Ξενοδοχείο «ΣΚΑΜΝΟΣ»

Σκαρφαλωμένο στον Παρνασσό σε υψόμετρο 1250 μέτρων και σε απόσταση αναπνοής από την κοσμική Αράχωβα (12 χλμ.) και τα Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού (9 χλμ.), το Ξενοδοχείο ΣΚΑΜΝΟΣ απευθύνεται σε όσους θέλουν να αποδράσουν από το stress και την φασαρία της πόλης, σε όσους λατρεύουν το βουνό, την ησυχία της φύσης, τα σπορ και τις εξορμήσεις στο δάσος.

Ξενοδοχείο «ΣΚΑΜΝΟΣ»
Διεύθυνση: Αράχωβα | Βοιωτίας
Τηλέφωνο: 22670-31927
Ιστοσελίδα: www.skamnos.com
MHTE: 1350Κ014Α0254501

*Ευχαριστούμε το δήμο Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας, την Δ.Ε. Αράχοβας και το VisitGreece για την πολύτιμη βοήθεια και τις ιστοσελίδες daa.gov.gr, arachova.gr και visitgreece.gr για την παραχώρηση υλικού.

Αράχωβα: Η «πρωτεύουσα» του χειμώνα- | iloveyougreece.gr

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.