Από τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα, τα Ζαγοροχώρια εδώ και πολλά χρόνια προσφέρουν στους επισκέπτες τους όμορφες στιγμές.

Τα πανέμορφα Ζαγοροχώρια είναι ένα συγκρότημα 46 παραδοσιακών γραφικών χωριών, χτισμένων αμφιθεατρικά στην ευρύτερη περιοχή Ζαγορίου. Το φυσικό τοπίο είναι μαγευτικό και προσφέρεται για ποικίλες φυσιολατρικές δραστηριότητες.

Στα 46 γραφικά χωριά κυριαρχεί η πέτρα, το ξύλο και ο σχιστόλιθος, με τους περισσότερους οικισμούς να έχουν χαρακτηριστεί παραδοσιακοί.

Το όνομα «Ζαγόρι» είναι σλαβικό και σημαίνει «πέρα από τα βουνά».

Το μοναδικό φυσικό περιβάλλον και τα μαγευτικά τοπία που συναντά κανείς εκεί ενδείκνυνται για αξέχαστες αποδράσεις στη Φύση και φυσιολατρικές δραστηριότητες για τους λάτρεις της περιπέτειας.

Το Zαγόρι χωρίζεται σε Δυτικό, Kεντρικό και Ανατολικό.

Στο Δυτικό Ζαγόρι (δυτικά της Τύμφης) μπορείτε να επισκεφθείτε το χωριό Άνω Πεδινά, ένα καλά διατηρημένο ορεινό οικισμό χτισμένο σε υψόμετρο 960 μέτρων και τη μονή Ευαγγελίστριας (1793), στην οποία σώζονται εικόνες από το 17ο-19ο αιώνα.

Στο Κεντρικό Ζαγόρι (ανάμεσα στην Τύμφη και το Μιτσικέλι) και σε υψόμετρο 880 μέτρων ένα από τα χωριά που θα συναντήσετε είναι το Δίλοφο, απ’ όπου ξεκινούν τα μονοπάτια για το φαράγγι του Βίκου και τη Βίτσα. Μην παραλείψετε επίσης να επισκεφτείτε και το πανέμορφο χωριό Ασπράγγελοι, όπου θα δείτε την πέτρινη εκκλησία της Παναγίας.

Ανεβείτε ακόμη 280 μέτρα και σε υψόμετρο 1.160 μέτρων θα βρεθείτε στο χωριό Σκαμνέλλι. Εκεί κοντά μπορείτε να δείτε τη «Σαρακατσάνικη Στάνη», ένα αντίγραφο σαρακατσάνικου οικισμού που λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος.

Πηγαίνοντας προς το ανατολικό Ζαγόρι (ανάμεσα στην Πίνδο και το Μιτσικέλι) και σε υψόμετρο 980 μέτρων θα κάνετε μια στάση στο ορεινό χωριό Γρεβενίτη, με τα τρεχούμενα νερά, για να δοκιμάσετε πέστροφα.

Τα αξιοθέατα και οι δραστηριότητες που προσφέρει η περιοχή χειμώνα-καλοκαίρι είναι παρά πολλά και σας περιμένουν να τα γνωρίσετε.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ

Ξενώνας «Το Σπίτι Του Ορέστη»

Σε ένα από τα αρχαιότερα χωριά του Ζαγορίου, τα Άνω Πεδινά ή Πάνω Σουδενά για τους λάτρεις της ιστορίας, ένα παλιό αρχοντικό σπίτι που μετατράπηκε σε ξενώνα, διατηρώντας σε όλο το μεγαλείο τους αρχιτεκτονικούς ρυθμούς της περιοχής, είναι το «Σπίτι του Ορέστη».

Το «Σπίτι του Ορέστη» πρωταγωνιστεί στα τουριστικά δρώμενα της ηπείρου προσφέροντας εκτος από την εξαίρετη διαμονη,το σπιτικό φαγητό στο απόλυτα οικογενειακό περιβάλλον και πλήθος δραστηριοτήτων.

Σεμινάρια, συνέδρια, εταιρικά meeting, πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα λαμβάνουν χώρα στο κατάλυμα μας κατόπιν συνεννόησης με την διεύθυνση του ξενώνα μας.

Ξενώνας «Το Σπίτι Του Ορέστη»
Διεύθυνση: Άνω Πεδινά | Ζαγοροχώρια
Τηλέφωνο: 26530-71202
Ιστοσελίδα: www.orestishouse.gr
ΜΗΤΕ: 0622Κ050Α0009701

Ξενοδοχείο «Ντοβρά»

Το ξενοδοχείο ‘’Ντοβρά’’ βρίσκεται στα Ζαγοροχώρια, σε απόσταση λιγότερη των 25 χιλιομέτρων από την πόλη των Ιωαννίνων.

Από το 2006, οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου μας περιμένουν κάθε επισκέπτη για να του χαρίσουν μοναδικές στιγμές ηρεμίας και ξεκούρασης, μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον.

Κτισμένο σε κομβικό σημείο προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε όλους τους γύρω προορισμούς. Το ξενοδοχείο ‘’Ντοβρά’’ είναι τεσσάρων αστέρων και με βασικό του δομικό στοιχείο την πέτρα, εναρμονίζεται πλήρως στην αρχιτεκτονική της περιοχής. Σύγχρονο, με άνετους και φιλικούς χώρους, διαθέτει όλες τις υποδομές που απαιτεί ο επισκέπτης. Απολαύστε την παραμονή σας στα Ζαγοροχώρια τόσο εντός των εγκαταστάσεων όσο και με διάφορες εξορμήσεις που προτείνουμε για εσάς.

Ξενοδοχείο «Ντοβρά»
Διεύθυνση: Ασπράγγελοι | Ζαγοροχώρια
Τηλέφωνο: 26530-22828
Ιστοσελίδα: www.dovra.eu
ΜΗΤΕ: 0622Κ014Α0008101

Ξενοδοχείο «Πύρρειον»

Ξενοδοχείο Πύρρειον, ένα τετράστερο Ξενοδοχείο φιλοξενίας υψηλών προδιαγραφών, ένα παραμύθι γεννημένο στο βουνό και τις ράχες του Ζαγορίου – ζευγαρωμένο με τη φύση και την παράδοση της Ηπείρου.

Aπό τα ξακουστά ανάκτορα του τρανού Βασιλιά των Μολοσσών, στο γλυκό ταξίδι του Πύρρειον Hotel στο Κεντρικό Ζαγόρι μπορείτε πια να ταξιδέψετε σε άλλη διάσταση ζεστασιάς και παράδοσης.

Σας ευχόμαστε καλές διακοπές στα Άνω Πεδινά / Ζαγορίου.

Ξενοδοχείο «Πύρρειον»
Διεύθυνση: Άνω Πεδινά, Ζαγοροχώρια – Ιωάννινα
Τηλέφωνο: 26530-71141
Ιστοσελίδα: www.pirrion.gr
ΜΗΤΕ: 0622Κ014Α0214001

*Ευχαριστούμε το VisitGreece και τις ιστοσελίδες ioannina.gr, newsbeast.gr, zagori.gov.gr και visitgreece.gr για την παραχώρηση υλικού.

Απόδραση στα μαγευτικά Ζαγοροχώρια | iloveyougreece.gr

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.