Αλεξανδρούπολη, μια πόλη που σου φέρνει στη μνήμη το μακρινό χθες και την ομορφιά του σήμερα. Μια πόλη ‘κλειδί’ της Ελλάδας, είτε φεύγεις είτε έρχεσαι από ανατολή και δύση. Αλεξανδρούπολη, μια ‘ανοιχτή αγκαλιά’ στραμμένη στο πέλαγος. Πόλη της παράδοσης και του νεωτερισμού, πόλη της ξεκούρασης και της διασκέδασης, πόλη της θάλασσας και του τουρισμού. Η θέση της κομβική, ενώνει Ευρώπη και Ασία, Δύση και Ανατολή και έτσι η επικοινωνία της με τον κόσμο και την υπόλοιπη Ελλάδα γίνεται με κάθε μέσο χερσαίο, θαλάσσιο και εναέριο.

Πρωτεύουσα νομού με όλες τις υπηρεσίες στη διάθεση των επισκεπτών της αλλά και το φιλόξενο πνεύμα των 60000 κατοίκων της. Τα θαλάσσια σπορ, οι άνετες ταβέρνες, τα καφενεία και τα μπαρ κατά μήκος του μόλου του λιμανιού, τα πολυτελή ξενοδοχεία και οι πολυάριθμες δυνατότητες διασκέδασης εγγυώνται στους επισκέπτες της πόλης μια ευχάριστη ατμόσφαιρα διακοπών και μια άνετη παραμονή.

 

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε ξενοδοχεία από Αλεξανδρούπολη

Αξιοθέατα

Οι παραθαλάσσιοι οικισμοί του Δήμου Αλεξανδρούπολης – η Μάκρη, η Μεσημβρία, τα Δίκελλα -, αλλά και οι ορεινοί οικισμοί -ο Πόταμος , ο Άβαντας, η Αισύμη, η Λεπτοκαριά, η Κίρκη, η Συκκοράχη – προσφέρουν στους επισκέπτες τους διαδρομές μοναδικής, φυσικής ομορφιάς. Επιπλέον, η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται πολύ κοντά στα σημαντικά από οικολογική άποψη μέρη της Δαδιάς, του Δέλτα, του ποταμού Έβρου και των ιαματικών λουτρών Τραϊανούπολης.

Μουσεία της Αλεξανδρούπολης:

-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης
-Σύλλογος Σαρακατσάνων Ν. Εβρου
-Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανούπολης και Σαμοθράκης
-Εθνολογικό Μουσείο Θράκης ‘Αγγελική Γιαννακίδου’
-Σύλλογος Αρχαιόφιλων και πολιτιστικής κληρονομιάς Ν. Εβρου
-Μουσείο Συλλόγου Καππαδοκών Αλεξανδρούπολης
-Μουσείο χλωρίδας και πανίδας (Κ.Ε.Π.Α.Δ.Α)

Παραλίες

Οι λάτρεις της θάλασσας θα αισθανθούν ότι βρίσκονται σε έναν πραγματικό παράδεισο. Σε 25 χιλιόμετρα ακτογραμμής εκτείνονται παραλίες που ικανοποιούν όλα τα γούστα, αμμώδεις και βραχώδεις, πολύβουες και οργανωμένες. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν τις χαρές της θάλασσας από το Δέλτα του Έβρου μέχρι τη ζώνη της αρχαίας Μεσημβρίας

 

*Ευχαριστούμε το δήμο Αλεξανδρούπολης και την ιστοσελίδα του alexpolis.gr για την παραχώρηση υλικού.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.