Μετά τα καλοκαιρινά μας ταξίδια στα νησιά της Ελλάδας, αφού η γεύση του αλατιού έφυγε από το σώμα, βρήκαμε έναν νέο χώρο για να γεμίσουμε το μυαλό μας με ονειρικές εικόνες.

Αυτή τη φορά ταξιδέψαμε μέσα στη Γη, σαν ήρωες του Ιούλιου Βερν, ψάχνοντας το κέντρο της. Έτσι, βρεθήκαμε στο πιο ξεχωριστό σπήλαιο της Ελλάδας, στην Αλιστράτη.

Μας το σύστησαν ως ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα σπήλαια της Ευρώπης και γι’ αυτό φτάσαμε στην Αλιστράτη, 50 χιλιόμετρα μακριά από τις Σέρρες.

Ο δρόμος για το σπήλαιο ήταν εύκολος, αφού τουρίστες το επισκέπτονται κάθε μέρα. Μόλις φτάσαμε, όλο το περιβάλλον μας προϊδέαζε για το τι θα συναντήσουμε, με το φαράγγι του ποταμού Αγγίτη να κυριαρχεί στην πλούσια σε βλάστηση περιοχή γύρω από το σπήλαιο και θαυμάσαμε την ήρεμη δύναμη του νερού που διαβρώνει τις πέτρες.

Όταν φτάσαμε μπροστά στην είσοδο του σπηλαίου, καταλάβαμε γιατί εδώ εμφανιζόταν η Σφίγγα, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία.

Για μια στιγμή, αναρωτηθήκαμε μήπως και εμείς θα πρέπει να λύσουμε κάποιο αίνιγμα για να περάσουμε. Το σκοτάδι, η υγρασία, η ηχώ, οι σταλακτίτες και σταλαγμίτες που εμφανίζονταν μπροστά μας, δημιούργησαν κατευθείαν μια αίσθηση μυστηρίου.

Κοντά στην είσοδο όμως, μέσα στο σπήλαιο, μερικά σωμένα αρχαία αγγεία μας επανέφεραν στην πραγματικότητα και αντιληφθήκαμε ότι δεν είμαστε οι πρώτοι που ανακαλύψαμε αυτόν τον τόπο.

Το επισκέψιμο σπήλαιο είναι ένα μονοπάτι τριών χιλιομέτρων, αλλά από την πρώτη στιγμή παντού εμφανίζονται απρόσιτες γαλαρίες και αποκλεισμένα σημεία, για να μας θυμίσει η φύση τους περιορισμούς που βάζει.

Στο μαγικό αυτό ταξίδι μέσα στη Γη, στο 2.000.000 χρόνων σπήλαιο της Αλιστράτης, οι σταλαγμίτες και σταλακτίτες, που φτάνουν μέχρι και τα 6 μέτρα, λειτουργούν σαν στολίδια στο σπήλαιο με το επιβλητικό τους μέγεθος και τα χρώματα τους, με το νερό να ακτινοβολεί σε κάθε τους σημείο, σα να είναι από καθαρό ασήμι.

Εκεί πρώτη φορά είδαμε και έγχρωμους ελικτίτες, τους σπάνιους σχηματισμούς που πάνε αντίθετα στον νόμο της βαρύτητας, δημιουργούν περίεργα σχέδια και σαν επαναστάτες του σπηλαίου, ξεφυτρώνουν άναρχα στα τοιχώματα. Φυσικά, καθ’ όλη τη διάρκεια είχαμε το νου μας να μη διαταράξουμε τη ζωή των 44 διαφορετικών ειδών ζώων που ζουν μέσα στο σπήλαιο.

Όταν φτάσαμε στην έξοδο του σπηλαίου, ήμασταν ακόμα μαγεμένοι από το μυσταγωγικό μας ταξίδι.

Εκείνη τη στιγμή, στο επιβλητικό βραχώδες τοπίο του φαραγγιού, ένα γεράκι από τα πολλά της περιοχής, έκραξε, ίσως για να μας επαναφέρει στην πραγματικότητα.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ

«ΤΑΞΙ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ»

Ψάχνεις ταξί στην Αλιστράτη; Η λύση είναι μία… Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ!


Άμεση εξυπηρέτηση για όλα τα δρομολόγια, στον καλύτερο δυνατό χρόνο και πάνω απ’ όλα με ασφάλεια και άνεση.


Δυο οχήματα στην διάθεση σας, 24 ώρες το 24ωρο, πάντοτε έτοιμοι για να σας εξυπηρετήσουμε.


Εκτός από τα κλασικά δρομολόγια, διαδρομές από και προς το σπήλαιο της Αλιστράτης.

«ΤΑΞΙ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ»
Τηλέφωνο: 23240-31174
Κινητο: 6944-344329
Εξυπηρέτηση: 24ώρες το 24ωρο

*Ευχαριστούμε το VisitGreece για την πολύτιμη βοήθεια και τις ιστοσελίδες alistraticave.gr και visitgreece.gr για την παραχώρηση υλικού.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Μυσταγωγικό ταξίδι στην Αλιστράτη | iloveyougreece.gr

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.