Μεγάλη είναι η αύξηση στις αφίξεις των ξένων τουριστών, όπως αυτή καταγράφηκε κατά το μήνα Ιούλιο. Ειδικότερα, η αύξηση στις αφίξεις των ξένων τουριστών άγγιξε το 15% (14,9%) κατά το μήνα Ιούλιο, σύμφωνα με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Επιπλέον, από τις αρχές του έτους, στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας έχει παρατηρηθεί αύξηση στις αφίξεις ξένων τουριστών της τάξης του 16,5%. Συγκεκριμένα, στο αεροδρόμιο της Αθήνας παρατηρήθηκε αύξηση 25,5%, στης Θεσσαλονίκης 18,2%, στης Ζακύνθου 18,2, ενώ η αύξηση των αφίξεων ξένων τουριστών στο αεροδρόμιο της Καβάλας άγγιξε το 68,6%!

Τη βεβαιότητά του ότι ο στόχος των 19 εκατομμυρίων τουριστών για το 2014 θα επιτευχθεί, παρά τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη ρωσική και την ουκρανική αγορά, τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Με αφορμή τα στοιχεία του επταμήνου των διεθνών αεροπορικών αφίξεων που δημοσιοποιεί ο σύνδεσμος, καταδεικνύεται ότι όλα τα σημαντικά αεροδρόμια της χώρας παρουσιάζουν διψήφιες αφίξεις τον Ιούλιο, με πρωταθλητές τα αεροδρόμια της Αθήνας (+31%), των Χανίων (+22,9%), της Μυκόνου (+39,9%), της Σαντορίνης (+26,7%) και της Καλαμάτας (+62,5%).

Εξαίρεση αποτελεί το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, το οποίο φαίνεται πως έχει πλέον φθάσει τα όρια της φέρουσας ικανότητάς του (αύξηση μόλις 2,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013), ενώ υπάρχει έντονος προβληματισμός για τα επόμενα χρόνια, δεδομένου πως η κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι δεν έχει καν δημοπρατηθεί, αλλά και οι αναγκαίες βραχυπρόθεσμα βελτιώσεις στο υφιστάμενο αεροδρόμιο δεν έχουν δρομολογηθεί.

Την ίδια στιγμή, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία του ΣΕΤΕ, η Αθήνα συνεχίζει την εντυπωσιακή της ανάκαμψη με αύξηση άνω του 25% τον Ιούλιο και 31% σε επίπεδο έτους και, όπως φαίνεται, θα ξεπεράσει τον στόχο των 750.000 επιπλέον αφίξεων για το 2014.

Πηγή: protothema.gr

Comments are closed.