Η Αλιστράτη είναι κωμόπολη του νομού Σερρών. Βρίσκεται στα ανατολικά της πόλης των Σερρών στα σύνορα με τον νομό Δράμας.

Είναι χτισμένη πάνω σε λόφους και περιστοιχίζεται από φυσικά πευκόφυτα τοπία. Είναι γνωστή για το σπήλαιο Αλιστράτης και το φαράγγι του ποταμού Αγγίτη.

Αν και είναι κωμόπολη των νεοτέρων χρόνων, όμως έχει να επιδείξει μια πλουσιότατη πνευματική παράδοση, που ίσως δεν παρατηρήθηκε σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Η Αλιστράτη κτίστηκε από τους κατοίκους μιας αρχαίας πόλης της Αλεκτριούπολης. Αυτή η πόλη έζησε μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα ως μικρός οικισμός κοντά στην Ι. Μονή Αγίας Κυριακής.

Σπήλαιο Αλιστράτης

Το σπήλαιο Αλιστράτης θεωρείται ένα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα της Ελλάδος, πιθανόν και της Ευρώπης, όπου η φύση θέλησε να δείξει τη μεγαλύτερη δύναμη της δημιουργίας στολισμών και σχηματισμών. Ο πλούσιος διάκοσμος του περιλαμβάνει, εκτός από τεράστιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες σε διάφορους χρωματισμούς και τους σπάνιους εκκεντρίτες. Οι εκκεντρίτες είναι σπάνιοι σχηματισμοί που δημιουργούνται «αψηφώντας» τους νόμους της βαρύτητας και ακολουθώντας ακανόνιστες πορείες.

Το σπήλαιο Αλιστράτης βρίσκεται έξι χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της ομόνυμης κωμόπολης, στη θέση “πετρωτό”. Η έκταση της περιοχής περιλαμβάνει 14.000 στρ.

Φαράγγι Αγγίτη

Λίγα μέτρα πιο κάτω από την σιδηροδρομική γραμμή που περνάει δίπλα απ’ το Σπήλαιο βρίσκεται το Φαράγγι του Αγγίτη, το “Βράους” όπως λένε το ντόπιοι.

Εκεί ο επισκέπτης θα βρει ήσυχες αμμουδιές και κάτω από υδροχαρείς θα απολαύσει την ήρεμη ροή του νερού σε μια ατμόσφαιρα απόλυτης ησυχίας, που διακόπτεται μόνο από το πέταγμα των πουλιών.

Τα τελευταία χρόνια στο ποταμό αναπτύσσονται αθλητικές δραστηριότητες όπως Rafting, κανό κ.α.

Η περιοχή της Αλιστράτης… σας περιμένει να την γνωρίσετε από κοντά!

ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ

Πιτσαρία «EL GUSTO»

Στο κατάστημα μας θα γευτείτε χειροποίητη πίτσα, η οποία η ζύμη της ανοίγεται την ώρα που την παραγγέλνει ο πελάτης καθώς και με τα υλικά της αρέσκειας του.

Επίσης φτιάχνουμε κρέπες με διάφορες πραλίνες φρεσκότατες με τα ντόπια υλικά της περιοχής μας και με γλυκά του κουταλιού.

Στο μενού μας υπάρχει πεϊνερλί με σουβλάκι και με σουτζουκάκι όλα χειροποίητα, κλαμπ σάντουιτς, χάμπουργκερ, κοτομπουκιές, σπέσιαλ σαλάτα του σεφ.

Πιτσαρία «EL GUSTO»
Διεύθυνση: Αλιστράτη Σερρών
Τηλέφωνο: 23240-32077

Ταβέρνα «Αχιλλέας»

Η ταβέρνα «Αχιλλέας» βρίσκεται στο 44ο χλμ Σερρών-Δράμας, πάνω στο δρόμο, λίγο πριν τη διασταύρωση για το σπήλαιο της Αλιστράτης.

Λειτουργούμε καθημερινά καθ’όλη τη διάρκεια του έτους. Κατόπιν παραγγελίας το κατάστημά μας μπορεί να σας ετοιμάσει ό,τι θελήσετε.

Ολόκληρο το χρόνο λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις όπως γάμοι, βαφτίσεις και χοροί που διοργανώνονται από συλλόγους.

Ταβέρνα «Αχιλλέας»
Διεύθυνση: Αλιστράτη Σερρών (λίγο πριν τη διασταύρωση για το σπήλαιο)
Τηλέφωνο: 23240-31444
Ιστοσελίδα: www.achileas.eu

«Internet cafe το ΜΙΚΡΟ»

Για internet, καφέ, ποτό, παγωτό και αλλά πολλά, το «Internet cafe το ΜΙΚΡΟ» είναι η πρώτη και τελευταία επιλογή της μέρας.

Είμαστε ανοιχτά κάθε μέρα και σας περιμένουμε για να περάσετε στιγμές χαλάρωσης στον υπέροχο χώρο μας.

«Internet cafe το ΜΙΚΡΟ»
Διεύθυνση: Αλιστράτη Σερρών
Τηλέφωνο: 23240-31346

Ταβέρνα «Ηδώνιδα Χώρα»

Η ταβέρνα «Ηδώνιδα Χώρα» προσφέρει μοναδικές γεύσεις που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς πελάτες.

Το υπέροχο φαγητό, πάντα με τα αγνότερα υλικά και την ζεστή ατμόσφαιρα, δημιουργούν τις ιδανικές προδιαγραφές για να περάσετε υπέροχα.

Ταβέρνα «Ηδώνιδα Χώρα»
Διεύθυνση: Αλιστράτη Σερρών
Τηλέφωνο: 2324-110205

«ΤΑΞΙ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ»

Ψάχνεις ταξί στην Αλιστράτη; Η λύση είναι μία… Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ!

Άμεση εξυπηρέτηση για όλα τα δρομολόγια, στον καλύτερο δυνατό χρόνο και πάνω απ’ όλα με την ασφάλεια και την άνεση που προσφέρει το πολυτελές ταξί μας.

24 ώρες το 24ωρο είμαστε στη διάθεσή σας και πάντοτε έτοιμοι για να σας εξυπηρετήσουμε.

Εκτός από τα κλασικά δρομολόγια, διαδρομές από και προς το σπήλαιο της Αλιστράτης.

«ΤΑΞΙ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ»
Τηλέφωνο: 23240-31174
Κινητο: 6944-344329
Εξυπηρέτηση: 24ώρες το 24ωρο

*Ευχαριστούμε το alistraticave.gr για την παραχώρηση υλικού.

Tags:

Comments are closed.